همایش «علامه مجلسی، احیاگر حدیث شیعه و میراث اهل بیت (ع)» با حضور استادان حوزه و دانشگاه در صدا و سیمای اصفهان برگزار شد.
آیتالله «حسین مظاهری» از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان در پیامی به این همایش، با اشاره به نقش آثار آیتالله مجلسی در حفظ تشیع، این علامه بزرگ را مصداق شجره طیبه دانست.
حجتالاسلام «حسن طارمی» از استادان حوزه و دانشگاه در این همایش با اشاره به جایگاه ویژه علامه مجلسی، گفت: قرآن و حدیث دو منبع علامه مجلسی در استخراج معارف اسلامی بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی در همایش نکوداشت علامه مجلسی اظهار کرد: علامه مجلسی از دو جهت شایسته بررسی است؛ اول آثاری که برای نسلهای بعد از خود به یادگار گذاشته که موجب احیای دوباره علوم و فرهنگ شیعه شد.
مدیر عامل موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام ادامه داد: دوم از این جهت که او نماد فرهنگ شیعه است که تا به امروز مستمر مانده است؛ تشیع را نمیتوان بدون استفاده از آثار علامه مجلسی بررسی کرد و ایشان را باید در کنار تشیع بلکه عین تشیع دانست.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت با بیان اینکه شخصیت مجلسی هم در زمان خود و هم بعد از درگذشتش بسیار شناخته شده است، گفت: بسیاری از مخالفان ایشان با دیدن این تأثیر و نفوذ وی، شمشیر دشنام، تهمت و دروغ را بر علیه این شخصیت برکشیدهاند.
رئیس انجمن علمی امامت اضافه کرد: مجلسی احیاگر تشیع در یک عصر خاص است ولی عالمان شیعه در صیانت از شخصیت این عالم کوتاه آمدهاند در حالیکه بسیاری از مستشرقان تهمتهای بسیاری به این شخصیت زدهاند و در مقابل این اتهامات واهی کار شایستهای انجام نشده است و این همایشها در صدد جبران بخشی از این اتهامات است.
دکتر سبحانی با بیان اینکه مجلسی در زمانی بود که آغاز اعتلای فرهنگ و تمدن شیعه است، گفت: قبل از مجلسی دوران انحطاط شیعه بود به گونهای که قبل از دوران عالمان اصفهان با اندیشه ظاهرگرایانه اخباریگری وجود داشت و در این دوره تمدنی که آغاز تشکیل دولت ملت شیعی است، لازم بود میراث شیعه حفظ شود.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت خاطر نشان کرد: علامه مجلسی با حفظ میراث شیعه اجازه نداد بسیاری از نسخ از بین رود و این نسخ امروز کماکان موجود است.
در ادامه شرکت کنندگان در این همایش با حضور در مقبره علامه مجلسی ضمن زیارت این عالم برجسته، از نمایشگاه آثار علامه مجلسی بازدید کردند.
محمدباقر مجلسی، از عالمان و محدثان بزرگ جهان تشیع در دوران شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفویه بود.
وی در سال ۱۰۳۷ هجری قمری در اصفهان به دنیا آمد و در کودکی نزد پدر دانشمندش محمدتقی مجلسی به تحصیل پرداخت و سپس در دوران جـوانـى از محضـر دانشمنـدان و عالمـانى همچـون ملاعبدالله شوشترى، شیخ عبدالله بـن جابر آملى، شیخ على جبل عاملى و سایر بزرگان دیـن به ویژه فقیه و حکیم و محدث نامى ملامحسن فیض کاشانى بهره برد.
علامه مجلسی شاگردان زیادی تربیت کرد که میتوان از میـرزاعبدالله اصفهانى، سیدهاشم بحرانى، سیدنعمت الله جزایرى و ملاصالح مازندرانى نام برد.
از جمله خدمات فرهنگی و دینی این عالم بزرگوار تألیف کتابهای بسیاری در موضوعات مختلف دینی از جمله بحار الأنوار، مرآه العقول در ۲۶جلد، ملاذ الأخیار در ۱۶جلد، شرح أربعین حدیث، حقالیقین، زاد المعاد، حلیة المتقین، جلاء العیون و آثار زیاد دیگری به دو زبان فارسی و عربی است.
علامه مجلسی ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۰ هجری در ۷۳ سالگی در اصفهان درگذشت و در کنار مسجد جامع اصفهان و جنب مدفن پدر فرزانهاش مولی محمدتقی مجلسی به خاک سپرده شد.
در تقویم رسمی ایران، ۳۰ مرداد به عنوان روز بزرگداشت علامه مجلسی تعیین شده است.
مشاهده گزارش تصویری نکوداشت