نشست مسئولان مرکز تخصصی معارف اهل بیت علیهم السلام با طلاب و دانش پژوهان گرامی در سالن اجتماعات این مرکز برگزار گردید. در این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا برنجکار مدیر مرکز تخصصی؛ حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رنجبرحسینی معاون محترم آموزش؛حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدحسن طالقانی معاون محترم پژوهش؛ حجت الاسلام و المسلمین وحید عابد عضو گروه علمی تربیتی حدیث ؛ حجت الاسلام والمسلمین دکتر اکبر اقوام کرباسی عضو گروه علمی تربیتی کلام؛ حجت الاسلام والمسلمین قنبرزاده مدیر پژوهش و جناب آقای حسین مبرهنی مدیر آموزش مرکز تخصصی معارف اهل بیت علیهم السلام حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، حجت الاسلام والمسلمین خیاطیان با تلاوت قرآن مجلس را معطر و نورانی کردند و بعد از خیر مقدم جناب آقای مبرهنی مدیر محترم آموزش به اساتید و دانش پژوهان، جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین برنجکار آغاز گردید.
حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار در ابتدای سخنرانی خود، درباره وضع جامعه کنونی و وظایف طلاب بیاناتی داشتند و ضمن اشاره به اهمیت دانش های مانند کلام و حدیث و رجال که هدف اصلی آنها دفاع از معارف اهل بیت علیهم السلام، تحصیل در این علوم و عمل کردن به آنها را زمینه رشد و بالندگی دانسنتد.
ایشان در ادامه به ریشه مشکلات جامعه، وضعیت نامطلوب دختران و پسران و نابسمانی فضای مجازی، بی اهمیتی به نماز، مشکلات اعتقادی و عدم رعایت آداب اشاره کرده و افزودند: « مشکل اصلی سواد و علم نیست، بلکه مشکل اصلی در دو مساله خلاصه می شود، اینکه معارف اسلامی را درست بفهمی و با روش درست بفهمانی (یاد بگیری و یاد دهی) و وظیفه اصلی روحانیت حل این مشکل مردم در زمینه اعتقادی است»
مدیر مرکز تخصصی معارف اهل بیت علیهم السلام در بخش دیگری از سخنان خود به سه سطح آرمانی یعنی استنباط و تبلیغ و اجرا اشاراتی داشتند و ابراز کردند: « در هر سه مورد و سطح مشکل داریم؛ یعنی هم نمی توانیم تبلیغ کنیم و هم محتوا نداریم و هم روش تبلیغ درست را بلد نیستیم» و در این زمینه به آیه نفر استناد کردند.
مشکل دیگری که رئیس انجمن علمی کلام حوزه مطرح کردند این بود که: « جامعه اجتهاد در دین را فقط در احکام عملی جزئی می داند؛ در صورتی که در مباحث اعتقادی و کلامی هم باید مجتهد بود تا مشکلات اعتقادی که اساسی و ریشه ای است با روش های درست و مناسب حل شود و مشکلات جامعه مومنین کمتر شود. وظیفه حوزه این است که در همه مسائل و عرصه ها اجتهاد کند » ایشان در بخش پایانی سخنان خود به اهمیت مهارت ورزی در اجتهاد در کلام و حدیث و معارف اهل بیت علیهم السلام پرداختند.
در ادامه این نشست صمیمی، حجت الاسلام والمسلمین رنجبرحسینی به ساختار موسسه در بخش پژوهشکده و مرکز تخصصی در سطح سه و چهار پرداختند و ضمن اشاره به شروع فعالیت این مرکز از سال 1394 ، گفتند: «الان وارد نهمین سال شدیم و مفتخریم که از اساتید این مجموعه در حوزه تخصصی سرمایه گذاری شده، استفاده بهینه و مطلوب می شود.»
وی با اشاره و استناد به حدیث پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): إنَّ اللّه َ يُحِبُّ إذا عَمِلَ أحَدُكُم عَمَلاً أن يُتقِنَهُ به نکات آموزشی و آیین نامه آموزشی و قوانین اشاره، بر برنامه ریزی درست تحصیلی برای إتقان و إحکام کار آموزشی تاکید کردند و خواستار رعایت قوانین آموزشی و اهتمام به مشروعیت تحصیل شدند.
در ادامه معاون محترم پژوهش حجت الاسلام و المسلمین دکتر طالقانی طلاب را به نکات تحقیقی و پژوهشی توجه دادند و گفتند: « دوره تحصیلات تکمیلی براساس پژوهش جدی استوار است و دانش پژوهان باید به آیین نامه های پژوهشی دقت لازم را داشته باشند؛ طبق مصوبات بخشی از نمره کلاسی، پژوهش و تحقیقات کلاسی است و صرف شرکت کردن در کلاس مکفی نخواهد بود.»
ایشان مهم ترین بخش پژوهش را پایان نامه دانستند و افزودند: « نشانه فارغ التحصیلی این است که طلبه از رساله خود دفاع کند؛ از این رو لازم است در سال نخست به فکر موضوع پایان نامه باشد؛ تعلل در انتخاب موضوع نکند و با مشورت در انتخاب موضوع از اساتید این مجموعه، که دست به قلم هستند، استفاده کند.»
ایشان در انتهای سخنان خود از طلاب گرامی و فاضل مرکز تخصصی خواستند تا از ظرفیت هایی مانند نشریه معارف اهل بیت و حدیث اهل بیت علیهم السلام و ارائه مقاله در این دو نشریه، و نشست ها و کارگاه هایی که موسسه برگزار می نماید، حداکثر استفاده را داشته باشند.
در انتهای نشست از دانش پژوهان برتر و ممتاز در سال تحصیلی 1401-1402 تجلیل و تقدیر به عمل آمد و مسئولان مرکز تخصصی از دانش پژوهان خواستند تا درباره عملکرد کادر آموزشی و پژوهشی پیشنهادها و انتقادت خود را بیان کنند. ایشان پس از استماع نظرات، پاسخ های مقتضی و مناسب را دادند و از پیشنهادات سازنده ایشان تشکر و استقبال کردند.