در ابتدای این نشست معاون آموزش مرکز تخصصی جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدجعفر رضایی از حضور گرم اساتید و محققان و دانش پژوهان در این آیین تشکر کردند و با تذکر آیین نامه ای بر حضور منظم و شرکت در جلسات درسی و نشست های علمی دانش پژوهان جدید الورود تاکید کردند.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی در ضمن بیاناتی با استناد به آیه «ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ»، مهمترین دوگانه های انسان را ضلالت و هدایت برشمردند و دوگانههای ایمان و کفر، اطاعت و عصیان و… را فرع بر گمراهی و هدایت دانستند و برای آن مراتبی مانند عامه، خاصه و اخص الخاص را تصویر کردند.
مدیرعامل موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام در بخشی از سخنان خود با توجه به آیه قرائت شده، روش هدایت گری را در سه عامل دعوت به حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن خلاصه کردند و به بیان تاریخچه، مفهوم و مصادیق حکمت در تاریخ قبل اسلام و بعد از آن از جمله سوفسطایان، فلاسفه و متکلمین و سلفیه پرداختند و به ویژگیهای حکمت از زاویهی آیات و روایات نیز اشاراتی کردند.
در ادامه رئیس انجمن امامت حوزه با اشاره به آیه دوم سوره جمعه و آیه 164 سوره آل عمران که از وظایف انبیا را تعلیم کتاب و حکمت میداند، حکمت را دایر مدار رسالت و بعثت قلمداد نمودند و بر اهمیت و پرداختن گسترده آن در مباحث کلامی شیعه تاکید کردند و هدایت گری بر مبنای تعلیم حکمت را از جمله رسالت های حوزههای علمیه برشمردند.
ایشان در بخشی از سخنان خود از ابراز نظر بی محابا و بی دقتی در حوزه و در حیطه عقاید در برخی منابر و سخنرانی ها شکایت کردند و بر اعتبارسنجی دقیق و عالمانه از منابع و جوامع روایی شیعه بر اساس اصول فقه عقائد و اهمیت استخراج روایات صحیح در زمینه عقائد و باورها از مکتب اهل بیت علیهم السلام تاکید کردند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا برنجکار
به مسئولان، اساتید، محققان و دانشپژوهان خیر مقدم و شهادت حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن نصرالله (رضوان الله تعالی علیه) و جمعی از سرداران مقاومت را تسلیت و تبریک گفتند.
رئیس انجمن علمی کلام حوزه در بخشی از سخنان خود گفتند: همه خود را مدعی و در پی حکمت می دانند ولی تنها کسانی که مصداق اتم و اکمل حکمت با استناد به آیه «وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَی» می توانند باشند، حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین هستند و باید بررسی کنیم دین درباره حکمت چه میگوید؟
رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث بر لزوم دعوت به مسیر حکمت به دیگران تاکید کردند و آنرا مایه سعادت دنیا و آخرت بر شمردند. ایشان در انتهای بیانات خود برای دانشپژوهان مرکز تخصصی معارف اهل بیت علیهم السلام آرزوی توفیق خدمت در مسیر معارف اهل بیت علیهم السلام کردند.
در پایان آیین افتتاحیه از برگزیدگان دوره های سطح سه و چهار این مرکز تقدیر به عمل آمد.