در این نشست که در ۱۶ بهمنماه در مؤسسه معارف اهلبیت برگزار گردید، حجتالاسلام والمسلمین دکتر برنجکار ایمان گرایی، قرینه گرایی افراطی، عقل گرایی اعتدالی و معرفت شناسی اصلاح شده را چهار دیدگاه عمده در موضوع رابطه عقلانیت و دین بیان کرده و معرفت فطری را پایه و اساس باور به خدا مطرح نمودند.
ایشان در ادامه افزودند: ممکن است از مؤمنین بخواهید که برای وجود خدا استدلال بیاورند اما شاید نتوانند ولی با این وجود هرگز از باور خود عقبنشینی نمیکنند، بههمین جهت است که میگوییم معرفت فطری برای او پایه محسوب میشود.
دکتر برنجکار با اشاره به تعابیر مختلف فطرت در قرآن از جمله تعبیر رنگ الهی و یا حنفیت بیان داشتند: دین قیم و استوار دینی است که برخاسته از فطرت الهی باشد.
ایشان در ادامه افزودند: خداوند در وجود همه انسانها معرفتی پایه قرار داده است که از آن به معرفت فطری یاد میکنیم که از این معرفت در لسان روایات با عنوان معرفت قلبی تعبیر شدهاست.
ایشان در ادامه به مقایسه معرفت فطری با معرفت شناسی اصلاح شده پرداختند و افزودند: معرفت فطری از حیث پایه بودن شبیه معرفت اصلاح شده است اما با این تفاوت که ما استدلال عقلی را در باب شناخت خداوند قبول داریم اما آن را ضروری نمیدانیم و اینطور نیست که اگر دلیل عقلی نبود معرفت به خدا نداشته باشیم.